wtorek, 15 marca 2016

Potrawka z kurczaka, warzyw i zupek chińskich

Goście u drzwi ? Nie masz co im podać ? jeśli w zamrażalniku są wcześniej kupione warzywa na patelnię, kupiłeś pierś kurczaka do ryżu i od czasu do czasu jesz zupki chińskie - to niezapowiedziani goście (u Twych bram) nie są straszni ^^ Do dzieła :D



Składniki:
* 500 gramów piersi kurzej,
* opakowanie mrożonych warzyw na patelnie,
* 2 zupki chińskie



1. Pierś kurzą myjemy i kroimy w kostkę. Przysmażamy na patelni z przyprawami z zupek chińskich.


2. Gdy kurczaczek się przyrumieni, wsypujemy warzywa.


3. Gdy całość się będzie smażyć, zalewamy wrzątkiem makaron z zupek (trzymamy makaron w wodzie nie dłużej niż 5 minut). PS. Ja nie łamię makaronu na małe kawałeczki.

4. Makaron odcedzamy i dokładamy do całości. Jeszcze chwile smażymy całość.

 5 Jeszcze ciepłą potrawę, nakładamy na talerz i jemy ^^ Smacznego :)
 



1 komentarz:

  1. szybki i smaczny pomysł! wypróbowałem polecam !!

    OdpowiedzUsuń

Drukuj przepis