poniedziałek, 11 stycznia 2016

Naleśniki z kaszy manny zrobione

Szał mącznych przepisów ogarnął Jaskinię Smaków ^^ Wszyscy domownicy uwielbiają mączne obiadki, więc pola do eksperymentów nie brakuje. Dziś przepis dla osób, które eliminują z diety mąkę. W naleśnikach jednak to ona jest ważnym spoiwem smażonego placka. Trzeba ją zastąpić. Jak ? Bolozaur zastąpił ją już bananem, otrębami, owocami. Dziś przyszedł czas na wypróbowanie kaszy manny. Co z tego wynikło ? Zobaczcie sami :)




 Składniki podam na około 10 naleśników :
* 1 szklanka kaszy manny,
* 450 mililitrów mleka (ok. 2 i 1/2 szklanki),
* 3 jajka.



1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy blenderem.


2. Odstawiamy na 15 minut.



3. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Technika smażenia jest taka sama jak w przypadku tradycyjnych naleśników.



4. Po usmażeniu i przestudzeniu, nakładamy ulubione dodatki jak ser, serek czy dżemik i jemy. Smacznego :)



Kasza niejedno ma imię i oblicze- edycja II- ciasta i desery


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj przepis