wtorek, 19 stycznia 2016

Fit serowe placuszki z bananem i jabłkiem (bez cukru)

Zaniedbałem trochę sportowców i ludzi na diecie. Biję się w pierś i szybko staram się naprawić błąd :)  Dziś krótko i na temat - Ogromna dawka witamin, białko i 0 cukru czy słodzika.
Pamiętaj - w zielonych bananach węglowodany występują pod postacią łańcucha skrobi, a w miarę ich dojrzewania rozbijają się na takie cukry jak: fruktoza, glukoza i sacharoza.
Więc idąc tym tropem, wybieramy do naszego dzieła, dojrzałe, ale jeszcze lekko zielonkawe banany ^^ 




Składniki na około 15 małych placuszków:
* 4 łyżki kaszy manny, 160 kcal, 4,2 g białka, 0,6 g tłuszczu, 38,8 g węglowodanów
* 300 gramów chudego twarogu, 339 kcal, 75 g białka, 1,5g tłuszczu, 6,6 g węglowodanów
* 2 jajka, 142 kcal, 12,8 g białka, 9,9 g tłuszczu, 0,6 g węglowodanów
* 1 budyń niesłodzony (podnosi walory smakowe)  lub 28 gramów mąki ziemniaczanej, 118 kcal, 0,1 g białka, 0,1 g tłuszczu, 29 g węglowodanów
* 200 mililitrów maślanki, 90 kcal, 6,8 g białka, 3 g tłuszczu, 9 g węglowodanów
* 1 banan 114 kcal, 1,2 g białka, 0,4 g tłuszczu, 28 g węglowodanów.

W placuszku bez dodatków:
 963 kcal, 99,2 g białka, 15,4 g tłuszczu, 111 g węglowodanów
 
Do placuszków dodałem 2 małe banany i 2 średnie jabłka - ale można dać co tylko chcemy



1. Składniki umieszczamy w misce.


2. Miksujemy blenderem - odstawiamy na 30 minut. Jabłka i banany kroimy w bardzo drobną kosteczkę, lub talarki.


3. Wszystko łączymy ze sobą. Smażymy na dobrze naoliwionej patelni, na kolor złoty.


4. Po przestudzeniu (a mnie najlepiej smakują na zimno ^^) jemy :D Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj przepis