wtorek, 5 maja 2015

Kokosanki klasyczne z ananasem kandyzowanym

Szybkie do zrobienia, nie sposób by nie wyszły, zachwycające - takie są kokosanki zrobione na specjalne zamówienie :) Moc kokosa, dodatek ananasa kandyzowanego i nalewki kokosowej to znakomite połączenie. Majówkowy hit teraz możliwy do zrobienia przez Ciebie. Watro :D Podkreślam jeszcze raz - tego przepisu nie sposób zeźgać :D Zmodyfikowałem przepis tak by wydobyć maksimum kokosowego smaku - nic tylko wykonać je już dziś w domku  ;)





Składniki na 15 sztuk:
* 40 gramów mąki pszennej,
* 15 gramów mleczka kokosowego w proszku (można zastąpić mąką pszenną),
* 230 gramów wiórków kokosowych,
* 170 gramów mleczka skondensowanego SŁODZONEGO,
* posiekany w drobną kostkę, ananas kandyzowany.


1. Wszystkie składniki suche, mieszamy w misce.


2. Dodajemy mleczko skondensowane i mieszamy porządnie.


3. Przy pomocy mokrych rączek (mokre ręce pozwolą nam formować lepką masę, bez problemów), formujemy kokosanki :)


4. Pieczemy nasze maleństwa około 12 minut - w 170 stopniach.


5. Studzimy i zachwycamy się ich smakiem :) Smacznego :)


Wiosenne słodkości!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj przepis